Dobrodošli

Sensus – Eksperimentalna mehanika d.o.o. je poduzeće za savjetovanje, tehničko ispitivanje i analizu. Core business su mjerenja mehaničkih veličina na stvarnim mehaničkim sustavima. Cilj takvih mjerenja je verifikacija proračunskog modela, odnosno utvrđivanje postojećeg problema na mehaničkom sustavu i utvrđivanje stvarnih opterećenja te dinamičkog ponašanja (utvrđivanja pobuda i odziva) sustava u eksploataciji.

Verifikacijom proračunskog modela mjerenjem, provjerava se da li proračunski model daje valjane rezultate. Time se proračun potvrđuje ili opovrgava, te se na temelju rezultata mjerenja može optimirati.

Poznavanje stvarnog stanja sustava u eksploataciji na temelju mjerenja, odnosno monitoringa u dužem vremenskom periodu, vrlo je bitno kod dinamički opterećenih konstrukcija, kako bi se mogle optimirati i bez havarija izdržati cijeli životni vijek u pogledu sigurnosti i pouzdanosti.

U području mjerenja, bavimo se eksperimentalnom analizom naprezanja metodom tenzometrije te  analizom dinamičkog ponašanja mehaničkih sustava mjerenjem ubrzanja, pomaka, sile, momenta...
 kao i razvojem sustava za unos opterećenja i mjerenje mehaničkih veličina.

Također se bavimo savjetovanjem i inženjerstvom te upravljanjem rizicima u području dinamički opterećenih konstrukcija (čvrstoće na zamor), dinamici vozila i drugih složenih mehaničkih sustava pri razvoju novog proizvoda, odnosno pri rješavanju problema na postojećem mehaničkom sustavu.

Naši klijenti su proizvođači (sistem integratori) i korisnici vozila, plovila, letjelica, strojeva... Idealan smo partner koji podržava inženjerstvo eksperimentalnom mehanikom jer poduzeća nemaju kontinuiranu potrebu za ovom granom inženjerstva, a ulaganja u ljudske resurse i opremu su vrlo velika. No, kada im se pokaže potreba, mi možemo vrlo kvalitetno i brzo djelovati.

Svakom projektu pristupamo sistematski i provodimo ga prema algoritmu razvijenom u našem poduzeću, temeljenom na najvišoj razini trenutačnog stanja tehnike i aktualnim normama. Eksperimentalnom mehanikom podržano inženjerstvo, garancija je za kvalitetan, pouzdan i siguran proizvod, odnosno rješenje problema.

Naša prednost su znanja stečena mjerenjem na realnim objektima u stvarnosti te analizom i sintezom mehaničkih sustava, temeljenom na mjerenju, kao i usmjerenost na klijenta. Kvalitetu naše usluge jamčimo sistematskim pristupom svakom projektu, korištenjem najmodernije opreme i višegodišnjim iskustvom.

Sensus.hr koristi kolačiće (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Sensus.hr prihvaćate korištenje kolačića. Za nastavak pregleda web stranice Sensus.hr kliknite na gumb „Prihvaćam“. Ukoliko želite saznati više o kolačićima ili ih izbrisati, pogledajte naše uvjete koristenja.