Ispis

Naša misija

Rastući pritisak u tržišnom natjecanju u svim segmentima industrije dovodi do smanjenja profitne marže i povećanja tehničke odgovornosti za proizvod nakon prodaje. Proizvođači zbog toga, razvoj proizvoda pretvaraju u precizno podešen proces temeljen na preciznim i naprednim mjerenjima te ispitivanjima. Drugim riječima, inženjerstvo je snažno podržano eksperimentalnom mehanikom. Time se tržištu javlja realna potreba za našim uslugama.

CORE BUSINESS – MJERENJA MEHANIČKIH VELIČINA

Naše poduzeće se bavi eksperimentalnom mehanikom. Core business su mjerenja mehaničkih veličina na stvarnim objektima u laboratorijskim i realnim eksploatacijskim uvjetima. Cilj takvih mjerenja je verifikacija proračunskog modela, odnosno utvrđivanje postojećeg problema na mehaničkom sustavu i utvrđivanje stvarnih opterećenja te pobuda i odziva sustava u eksploataciji. Poznavanje stvarnog stanja sustava u eksploataciji na temelju mjerenja, odnosno monitoringa u dužem vremenskom periodu, vrlo je bitno kod dinamički opterećenih konstrukcija, kako bi se mogle optimirati i bez havarija izdržati cijeli životni vijek u pogledu stabilnosti i čvrstoće na zamor. Isto tako, na temelju obrađenih rezultata mjerenja stvaraju se ulazni podaci za projektiranje i konstruiranje (reprojektiranje i rekonstruiranje), odnosno reverzno inženjerstvo ili se detaljnom analizom i sintezom donosi rješenje postojećeg problema.

EKSPERIMENTALNA MEHANIKA I RISK MANAGEMENT

Eksperimentalnim metodama rješavaju se problemi za koje numerički postupci ne mogu dati pouzdane odgovore. Kao i pri razvoju novog proizvoda, eksperimentalna mehanika primjenjuje se pri rješavanju problema koji su se javili na postojećim proizvodima. Eksperimentalnom mehanikom podržano inženjerstvo, danas je state of the art* u strojarstvu.

Implementacijom eksperimentalne mehanike u projektiranje i konstruiranje (reprojektiranje i rekonstruiranje), odnosno u reverzno inženjerstvo, proizvođač ima optimirani proizvod pod potpunom kontrolom te upravlja rizicima - Risk management.

*/Eng. The state of art/ je najviša postignuta razina razvoja proizvoda, tehnike ili znanstvenog područja u određenom trenutku. To se također odnosi i na postignutu razinu razvoja (proizvoda, postupka, procesa, tehnike ili znanosti) u određenom trenutku kao rezultat upotrebe najnovije metodologije.

TEHNIČKO ISPITIVANJE I ANALIZA

Usluga tehničkog ispitivanja i analize obuhvaća izradu kontrolnog modela za utvrđivanje očekivanih veličina koje se mjere, planiranje pokusa, pripremu i provedbu mjerenja na objektu u stvarnosti, te obradu rezultata tj. stvaranje ulaznih podataka za projektiranje i konstruiranje. Pokusi, proračuni i obrada rezultata provode se prema metodi razvijenoj u našem poduzeću ili u skladu s normom, te se provode iterativno dok se ne postigne cilj – siguran i pouzdan proizvod.

Na temelju rezultata mjerenja, verificira se proračunski model koji nakon toga daje valjane rezultate. Model se opterećuje stvarnim opterećenjima, poznata je pobuda i odziv mehaničkog sustava u stvarnosti, te se sustav može korigirati sa ciljem optimiranja.

SAVJETOVANJE I INŽENJERSTVO

Također se bavimo savjetovanjem i inženjerstvom te upravljanjem rizicima u području dinamički opterećenih konstrukcija pri razvoju novog proizvoda, odnosno pri rješavanju problema na postojećem mehaničkom sustavu.

Također se bavimo savjetovanjem i inženjerstvom u području dinamike mehaničkih sustava, te opterećenja i čvrstoće dinamički opterećenih konstrukcija. Neovisni smo pružatelj usluga savjetovanja temeljenih na analizi, sintezi i mjerenju. Pomažemo našim klijentima u identifikaciji, procijeni, mjerenju i upravljanju tehničkim rizicima, te pomažemo u rješavanju određenog problema implementirajući eksperimentalne metode u projektiranje i konstruiranje pri razvoju novog proizvoda, odnosno u reprojektiranje i rekonstruiranje pri rješavanju problema na postojećem mehaničkom sustavu.

VISOKA KVALITETA USLUGE I BRIGA ZA KLIJENTA

Svakom projektu pristupamo sistematski i provodimo ga prema algoritmu razvijenom u našem poduzeću, temeljenom na najvišoj razini trenutačnog stanja tehnike i aktualnim normama. Eksperimentalnom mehanikom podržano inženjerstvo, garancija je za kvalitetan, pouzdan i siguran proizvod, odnosno rješenje problema.

Naša prednost su znanja stečena mjerenjem na realnim objektima u stvarnosti te analizom i sintezom mehaničkih sustava, temeljenom na mjerenju te briga za klijenta na visokoj razini. Kvalitetu naše usluge jamčimo sistematskom pristupu svakom projektu, korištenjem najmodernije opreme i višegodišnjim iskustvom.

ISKUSTVO

Uspješno smo radili na nizu projekata u području opterećenja i čvrstoće na zamor dinamički opterećenih konstrukcija, dinamike vozila, projektiranja i optimiranja vozila, mjerenja i obrade rezultata gdje smo stekli bogato znanje i iskustvo.

Imamo iskustvo u izradi proračunskih modela mehaničkih sustava, analizi i sintezi mehaničkih sustava, razvoju mjernih metoda, pripremi i provođenju mjerenja određenog fenomena, planiranju pokusa, razvoju algoritama za obradu rezultata mjerenja...

Sensus.hr koristi kolačiće (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Sensus.hr prihvaćate korištenje kolačića. Za nastavak pregleda web stranice Sensus.hr kliknite na gumb „Prihvaćam“. Ukoliko želite saznati više o kolačićima ili ih izbrisati, pogledajte naše uvjete koristenja.